home

Новости

 • ЈАВЕН ПОВИК за свикување на седница на Собранието на акционери на ФРУКТАЛ МАК АД Скопје

  09.12.2011

  Се известуваат сите акционери на ФРУКТАЛ МАК Акционерско друштво за производство, преработка и конзервирање на овошје и зеленчук Скопје со седиште во с.Моране, дека на ден 30.12.2011 година со почеток во 13 часот во просториите на друштвото во с.Моране ќе се одржи вонредно Собрание на акционери.

  повеќе
 • Извршена ресертификација на ISO 9001: 2008

  28.11.2011

  На 4 Октомври 2011 од страна на SGS извршена е ресертификација на системот за управувањето со квалитет ISO 9001: 2008, со што повторно се потврди дека соковите Фруцтал произведени во Македонија се квалитетни и безбедни.

  повеќе
 • Фруктал ги поддржа младите претприемачи

  28.11.2011

  Од 14-20 Ноември во рамките на светското движење на претприемачи во светот, во Македонија по 4-ти пат се одржа Глобалната недела на претприемништвото. Фруктал Мак како еден од спонзорите го поддржа настанот со донација на сокови за сите учесници на овој настан.

  повеќе
 • Фруктал и оваа сезона ги поддржува младите кошаркари од ЈУНИОР

  10.10.2011

  На 12 Ноември 2011 стартуваше уште една сезона од најпознатата лига во државава за млади кошаркари, “Монте-Јуниор минибаскет лигата“, каде официјален пијалок на лигата е Фруктал. Како и секоја година, СЦ “Јуниор Охридска банка“ повторно беше омилено место на сите оние кои се љубители на мајсториите...

  повеќе
 • Кошаркарскиот клуб “Фруктал-Јуниор“ ја отвара новата сезона од настапите во Втората лига

  10.10.2011

  По минатогодишниот успех, поточно освоеното трето место во Втората машка лига како дебитант, КК “Фруктал-Јуниор“ веќе утре во Штип ќе ја пишува новата историска клупска страница кога станува збор ова натпреварување. Амбициите на клубот и понатаму остануваат исти. Со млади сили да се бориме за...

  повеќе


Copyright © FRUCTAL MAK. All rights reserved