home

Пијалаци

Пијалак од морков, портокал и лимон

Proizvod

Морков, портокал па уште и лимон, каква комбинација! Фијууу, колку откачено и добро. Повеќе ве молам!

Содржина на зеленчук и овошје: мин. 15%. Состојки: вода, сок од морков (7%) и сок од портокал (7%) од концентрирани сокови, шеќер, сок од лимон (1%) од концентриран сок,  киселина (лимонска киселина), антиоксиданс (аскорбинска киселина), стабилизатори (гуар гума, гума арабика, пектин), арома и боја (бета каротен). Сува материја: минимум  8%. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Пакување: 1 l и 0,25 l

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност146 kJ (34 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати8,5 g
Масти0,0 g

Пијалак праска

Proizvod

Негазиран освежителен пијалак со сок од златно жолти праски кои зреат во Македонија и кои ве канат да ги земете во рака и каснете залак од нив. Одличен вкус, свежина и чувство дека сме во средината на летото.

Содржина на овошје: мин. 25%. Состојки: вода, каша од праска, шеќер, киселина (лимонска киселина), антиоксиданс (аскорбинска киселина), арома. Сува материја: минимум  11%. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност213 kJ (50 kcal)
Протеини0,2 g
Јаглени хидрати12,1 g
Масти0,0g

Пијалак од црвено грозје и боровинка

Proizvod

Наполнете чаша со темно црвен пијалак од црвено грозје и боровинки за да ви се насмее и да ви го разубави денот. Најдобар лек против вашата жед, ви преостанува само чувството на комплетно уживање и задоволство.

Содржина на овошје: мин. 25%. Состојки: вода, сок од црвено грозје (22%) од концентриран сок, шеќер, сок од боровница (3%) од концентриран сок,  киселина (лимонска киселина), арома од боровница. Сува материја: минимум  11%. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност192 kJ (45 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати11,2 g
Масти0,0g

Пијалак од вишна и јаболко

Proizvod

Јаболкото може да биде црвено како вишната. Од друга страна, вишната не може да биде жолта како некои јаболка. Но кога се измешани заедно, тоа и не е толку важно. Најважно е дека кога го пиете годи и одлично ја гаси жедта. Пијалак погоден за секоја пригода.

Содржина на овошје: мин. 10%. Состојки: вода, сок од вишна (5%) и јаболко (5%) од концентрирани овошни сокови, шеќер, киселина (лимонска киселина), арома и боја (билни екстракти од хибискус и црн морков). Сува материја: минимум  8%. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност156 kJ (37 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати8,9 g
Масти0,0 g

Пијалак од црна рибизла, калинка

Proizvod

Овошната мешавина од црна рибизла, калинка, аронија и јаболко ќе ве плени со својот микс на различни вкусови. Калинката потекнува од Персија, и спаѓа помеѓу најтипичните медитерански овошни растенија. Содржи многу антиоксиданси, и во минатото луѓето дури и се поклонувале како на свето растение. Црната рибизла пак има 3-5 пати повеќе витамин Ц од лимонот и содржи еден куп минерали кои му се потребни на нашето тело. Заедно со аронијата и јаболкото кои исто така се богати со витамини и минерали создаваат пијалак кој ќе ви остави во сеќавање само задоволство и овошје во устата. На жед повеќе нема да помислите.

Содржина на овошје: мин. 10%. Состојки: вода, овошен сок од црна рибизла (4,5%), калинка (2%), аронија (2%) и јаболко (2%) од концентрирани овошни сокови, шеќер, киселина (лимонска киселина), арома на црна рибизла и калинка. Сува материја: минимум  8%. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност163 kJ (38 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати9,5 g
Масти0,0 g

Пијалак од портокал, маракуја и маслинка

Proizvod

Овој пијалак претставува малку поинтересна комбинација на вкусови. Дали вие мислите дека овие состојки не одат заедно? Пробајте и уверете се во спротивното!

Содржина на овошје: мин. 15%. Состојки: вода, сок од портокал (12%) од концентриран овошен сок, шеќер, сок од лимон (2%) и сок од маракуја (1%) од концентрирани овошни сокови, екстракт од маслинка (0,22%), киселина (лимонска киселина), арома, стабилизатор (гума од семе на рогач), антиоксиданс (аскорбинска киселина). Сува материја: минимум  8%. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност157 kJ (37 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати9,0 g
Масти< 0,1 g

Леден чај праска

Proizvod

Ледениот чај од билни екстракти од шипка и црн чај е пијалак со посебен вкус. Ни се чини како да пиеме чај, но неодоливо потсетува на сок. Одлично и освежувачки. Погоден за освежување во текот на целата година, но секако најдобредојден е во текот на летната жега.

Состојки: вода, шеќер, билкови екстракти шипка и црн чај (0,23 %), киселина (лимонска киселина), ароми шипка и праска, антиоксиданс (аскорбинска киселина). Сува материја: минимум 8 %. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Пакување: 1 l и 0,25 l

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност142 kJ (34 kcal)
Протеини0,0 g
Јаглени хидрати8,2 g
Масти0,0 g
Кофеин1,7 mg

Леден чај лимон

Proizvod

Негазиран освежителен пијалак од билни екстракти. Се прави од црн чај за да ве освежи со својот одличен и ароматичен вкус. Погоден за освежување во текот на целата година, но секако најдобредојден е во текот на летната жега.

Состојки: вода, шеќер, екстракт од црн чај (0,06 %), киселина (лимонска киселина), ароми, антиоксиданс (аскорбинска киселина). Сува материја: минимум 8 %. Пијалакот е пастеризиран, без конзерванси.

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност142 kJ (34 kcal)
Протеини0,0 g
Јаглени хидрати8,2 g
Масти0,0 g
Кофеин3,4 mg

Пинго

Proizvod

Портокал и лимон заедно за здравје и освежување во едно. Пијалак збогатен со витамини, минерали и други корисни материи кои им се потребни на децата за здрав раст и развој. Кога пиете Пинго, нема да се чувствувате жедни и уморни!

Содржина на овошје мин. 10%. Состојки: вода, сок од лимон (3%) и сок од портокал (7%) од концентрирани сокови, шеќер, киселина (лимонска киселина), антиоксиданс (аскорбинска киселина), арома, боја (бета каротен, Бета-апо-8'-Каротенал). Сува материја: минимум 8%. Пијалокот e пастеризиран, без конзерванси.

Пакување: 0,25 l

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност153 kJ (36 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати9,0 g
Масти0,0 g

Двојно Ц

Proizvod

Пијалак од портокал со дупла доза на витамин Ц кој го пиеле нашите баби и дедовци. Ова е првата марка на Фруктал која се одржала се до денес. Па дури и денес ги инспирира и младите и старите. Еднo Ц? Не, двојно Ц - за двојно задоволство.

Содржина на овошје мин. 10%. Состојки: вода, сок од портокал од концентриран сок, шеќер, киселина (лимонска киселина), антиоксиданс (аскорбинска киселина), ароми, боја (бета каротен, Бета-апо-8'-Каротенал). Сува материја: минимум 8%. Пијалокот e пастеризиран, без конзерванси.

Пакување: 0,25 l

Просечна вредност во 100 мл производ
Енергетска вредност153 kJ (36 kcal)
Протеини0,1 g
Јаглени хидрати9,0 g
Масти0,0 gCopyright © FRUCTAL MAK. All rights reserved